Thursday, 19 February 2015

THE MAKING OFF

A while ago a film crew spend some time in my workshop to film me while I'm at work …


Dada resolution was looking for craftsmen/women who wanted to be filmed for a new series about craftsmanship on Belgian television. To be honest I had my doubts about it, but I did it anyway.

This week the film is broadcast on television and I'm pretty pleased with the result however it is always funny to see and hear yourself on screen. The film shows how I make a leather bag from drawing a pattern on paper, dying leather, cutting leather, stitching by hand etc. until the bag is finished.

It’s a good film about my craft, my knowledge, my skills and hopefully my passion as a leather worker.

I hope you will enjoy it too!! (Sorry the film is in Dutch) CLICK here to watch the film.

Een tijdje geleden kreeg ik een telefoontje van Dada resolution met de vraag of ze mochten komen filmen in mijn atelier. Ze waren op zoek naar ambachtslieden die wilde gefilmd worden voor een nieuwe serie ‘de ambachter’ op Dobbit TV. Eerlijk gezegd had ik mijn twijfels! Maar ik heb het toch gedaan…

Deze week is het resultaat van de film te zien op televisie en ik ben eigenlijk wel tevreden over het resultaat. Het is altijd vreemd om jezelf te zien en te horen op TV, maar het resultaat mag er zijn.
De film toont hoe ik een lederen tas maak van patroon op papier, kleuren van de leder, sneden van leder, naaien dmv de zadelmakerssteek enz. tot een afgewerkt product.

Het is een mooie film geworden over mijn ambacht, mijn kennis, mijn kunde en hopelijk toont het ook mijn passie als lederbewerker!

De film wordt nog de ganse week herhaald op Dobbit TV, zender 45 op Telenet en 191 op Belgacom. Bekijk alvast hier het resultaat. Geniet van de film!!

2 comments:

 1. Hallo Dominique, Ik ben tijdens het zappen toevallig op Dobbit TV terecht gekomen. De uitzending over jou was net begonnen en ik ben geboeid blijven kijken. Ik ben alvast fan geworden van je werk! Lieve

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Lieve,
   Fijn om te horen dat je er van hebt genoten!
   groetjes

   Delete